Odrzucone wydarzenia w Kalendarzu Google

Jak ukryć odrzucone wydarzenia w Kalendarzu Google i jak CalendarBridge synchronizuje odrzucone wydarzenia Google z pozostałymi Twoimi kalendarzami.

C Chad Zaktualizowano 20 sierpnia 2026 2 min czytania

Kalendarz Google zachowuje wydarzenia w Twoim kalendarzu również po ich odrzuceniu — dlatego tak wiele osób szuka sposobu na ukrycie odrzuconych wydarzeń w Kalendarzu Google. Jest to ustawienie Google, a nie CalendarBridge, i wpływa na to, co CalendarBridge widzi podczas synchronizacji.

Jak ukryć odrzucone wydarzenia w Kalendarzu Google

  1. Otwórz Kalendarz Google na komputerze.
  2. Kliknij ikonę zębatki Ustawienia, a następnie Ustawienia.
  3. W sekcji Opcje widoku odznacz pole wyboru Pokaż odrzucone wydarzenia.
Ustawienie Kalendarza Google pozwalające pokazać lub ukryć odrzucone wydarzenia

Ponowne włączenie tego ustawienia sprawi, że znów będą widoczne. Ustawienie zmienia wyłącznie Twój własny widok — nie usuwa wydarzenia z kalendarza i nie powiadamia organizatora.

Jak CalendarBridge synchronizuje odrzucone wydarzenia

CalendarBridge nie widzi, czy zdecydowałeś się ukryć odrzucone wydarzenia. Google nie udostępnia tej preferencji, dlatego CalendarBridge synchronizuje odrzucone wydarzenia Google i dodaje prefiks “Declined:” przed tematem kopii wydarzenia. Dzięki temu odrzucone spotkanie nigdy nie blokuje po cichu czasu w kalendarzu docelowym bez wyjaśnienia dlaczego.

Jeśli usuniesz odrzucone wydarzenie z kalendarza źródłowego, kopia z prefiksem “Declined:” również zostanie usunięta przy następnej synchronizacji.

info
Jest jeden wyjątek: kopie odrzuconych wydarzeń Google w docelowym kalendarzu iCloud nie otrzymują prefiksu “Declined:”.

Jeśli nie chcesz odrzuconych wydarzeń w pozostałych kalendarzach

Usunięcie odrzuconego wydarzenia z kalendarza źródłowego Google to pewny sposób, aby nie trafiło ono do kalendarzy docelowych. Ukrycie odrzuconych wydarzeń w opcjach widoku Google nie wystarczy, ponieważ wydarzenie nadal istnieje w kalendarzu i CalendarBridge wciąż je odczytuje.

Zmiany są propagowane zgodnie ze zwykłym harmonogramem — zobacz, jak często kalendarze się synchronizują. Jeśli kopia z prefiksem “Declined:” nadal jest widoczna po tym czasie, zsynchronizuj połączenie ponownie.